• Facebook
  • Google
  • Live
  • Linkedin
  • Twitter
Melita Maria Szocs
by on February 14, 2020
85 views

A Google – ami 2017 óta kizárólag megújuló energiát használ a működéséhez – bemutatott egy Project SunMoney nevű online eszközt, amit az energiaszolgáltató Eonnal és a német Tetraederrel közösen fejlesztettek. A rendszer a Google Earth és a Google Maps adatai alapján kiszámolja, hogy mennyit takaríthatunk meg a lakóhelyünktől függően, ha napelemeket telepítünk az otthonunkban.

A Project Sunrooffal a Google már 2015-ben is kísérletezett az Egyesült Államokban. A tesztek szerint a becslések nagyjából pontosak voltak, de néha furcsa értékeket adott, így nem tartották elég megbízhatónak.

Az új rendszer a gépi tanulás módszereivel becsüli meg, hogy mennyi napsugárzás éri a házat, figyelembe véve az ingatlan lehetőségeit, beleértve a beépíthető terület méretét, a napsugarak beesési szögét és a területre vonatkozó időjárási adatokat. A Google szerint a mérés annyira pontos, hogy akár azt is ki tudják mutatni, mekkora hatást gyakorol egyetlen fa a beeső napsütés mértékére.

Nem a Google-é az egyetlen ilyen fejlesztés. Az IKEA-nak már van saját napelemes szolgáltatása, amit a Solarcentury-vel közösen telepítenek. A Tesla tavaly nyáron mutatta be a saját hasonló eszközét, Solar Roof Calculator néven. A Google megoldása annyival fejlettebb, hogy itt az ingatlantulajdonosoknak nem kell megadniuk a beépíthető terület méretét, mert a naprakész adatok ott vannak a Google-nél.

Fontos megérteni, hogy a napelem már nem csak egy lehetőség, hanem egy igen komoly megoldás egy olyan problémára, ami szükséglet!

Te sem szeretnél kimaradni a napelemes üzlet, csatlakozz a rendszerhez és vedd fel velem a kapcsolatot!

https://sunmoney.net:443/registration?sid=wb0Y1USpT9o                    

engem elersz .melita1930andy@gmail.com

skype:melita198599

Posted in: Business
1 person likes this.